Nederlands   English  
 

Marina Buis

In 2003 ben ik begonnen met schilderen en al snel was de keuze gemaakt voor pastels als voorkeursmedium. Vooral de rijke, volle kleuren en de helderheid, die met pastels bereikt kunnen worden, blijven me fascineren.

Ik werk zowel van mijn eigen foto's als die van anderen. Iedere keer weer probeer ik een zo realistisch mogelijk schilderij te maken met een eenvoudige compositie. Pastelkrijtjes zijn voor mij een uitstekend medium om een overtuigend driedimensionaal effect te creŽren. Alhoewel ik me tot nu toe voornamelijk geconcentreerd heb op schilderijen/tekeningen van groenten en fruit, ben ik van plan om in de toekomst mijn horizon te verbreden en andere onderwerpen te gaan bestuderen.

Natuurlijk zijn technische aspecten, zoals de omgang met het materiaal, fotografie, de computer (tegenwoordig onvermijdelijk) en het inlijsten belangrijk, maar zaken zoals, compositie, licht en schaduw en kleurkeuze zijn het allerbelangrijkst. Ook nauwkeurige observatie is essentieel. Contacten met andere kunstenaars zijn bijzonder belangrijk voor me. Het uitwisselen van ideeŽn en technieken stimuleert mij tot het ontwikkelen van een persoonlijke stijl. Om ervoor te zorgen dat de schilderijen lange tijd mooi blijven,  werk  ik met zuurvrije ondergronden (Wallis, Art Spectrum Colourfix en Sennelier La Carte, Canson Mi-Teintes). Sennelier en Rembrandt (Talens) pastelkrijtjes hebben mijn voorkeur vanwege hun prachtige kleuren en lichtechtheid.

Vanaf het begin heb ik les gehad van Rudolf Smeets (De Leidsche Academie), Kunstenaarscentrum Haagweg 4 in Leiden. Ook heb ik deelgenomen aan workshops van  Dianna Ponting en Jackie Simmonds.

 


Marina Buis
Oegstgeest, The Netherlands


Pastels - Drawings and Paintings

Webdesign by Joy Gregory
Paintings Marina Buis © 2019